Food is the human factor that is used as a living thing . This is food that is necessary is indispensable in everyday life. Food comes from meat , fish and vegetation to be cooked .
Food derived from one popular meat dishes are generally derived from pork . Each source is different, which mainly stem from the farm will be fed to the sale . The pig is a pig breeding and boar .
Boar, thick rough , hard , dark brown or black. Thin and high- pitched head long and slender legs . Hooves small but strong, small ears, big eyes , black long neck and short eye blighted the end of broken bristles black and dark gray long about 6 inches erect but the neck and along the spine to the hips , rear , on the tail no hair . hair follicle leather are combined into three clusters, each cluster room grew out well but knows the first line naked leather is thicker , especially around the shoulders . The nose is very strong. The top two canine teeth are long and sharp fangs below the female boar of a second breast rows , One row of the five breast. .
The boar meat .
Meat and meat quality characteristics vary with the poke. Boar meat is not fatty meat sandwiched between the flesh . To make the flesh adjacent pork and red meat is darker than the poke. The flesh of the domestic pig is fat sandwiched between three layers of the flesh. Soft and wet than boar.
Boar meat 100%. เนื้อหมูป่า(ป่า)แท้ 100%
Many people have a taste of boar meat that do not know how to be a farm or boar farm that was derived from the wild really. News about people buying large boar from markets in Bangkok ,Thailand. The department in the province , and Market Street side. The acquisition as well as meat , boar meat with lead embedded in boar, This is not to be acquired by hunting boar meat and all the boar farms is now feasting on topic.
Boar are currently in the promotion of commercial farming in the forest for cooking meat is not as difficult as before . Sometimes the meat is pork at farm using electric shock to the skin like a boar , which makes skin sticky . Chewing hard foods on the lack of flavor, which is different from that genuine boar leather is soft to the taste of the delicious food cooked without bringing to boil.
How to cook fried boar.
1. Boar meat, 500 grams .
2 . Chili curry paste 100g or low .
3 . Bean pod , cut into pieces 4 pieces enough .
4 . Eggplant 3, cut along the length into eight fractions .
5 . Correspondents 30 g sliced obliquely .
6 . Bouquet pepper 6 .
7 . Shredded 3 lime leaves.
8. 3 basil bouquet .
9. Fish sauce 1 tbsp .
10. Granulated sugar 1 tsp.
How to make spicy fried boar.
Put three tablespoons oil, fry the curry paste until fragrant . The boar meat fry . Dip seasonings to your taste . Add vegetables and fry until cooked. Close the fireplace behind the basil . Put a little bit , then shake well to combine. Serving scoop up and eat.
Tips to make spicy fried boar (artificial ) .
Wild boar meat sauce on the flesh is soft, but in both authentic and wild boar artificial If not genuine boar taken by the fry cook it in a pan . Difficult to chew tough meat lacked flavor .
Tips to make a genuine wild boar meat was cooked to a soft texture . Is the wild boar meat prior to cooking by boiling water, boil down with lemongrass , galangal and to deodorize . Put the pork into the pot until the pork is cooked soft. By observation of the handlebar or fork spearing boar skins . When boiled and then fried in a pan with the sliced meat is cooked to make it easy and no unpleasant smell in the meat stuck pigs .
Finding a boar meat is cooked is to empirically compare the pork , Boar meat eating will know who has boar meat is genuine or not. If genuine boar meat certification acquired taste will keep you hooked for a long time .
อาหารถือว่าเป็นปัจจัยสี่ของมนุษย์ที่จะใช้เป็นสิ่งดำรงชีพ ซึ่งถือว่าอาหารเป็นสิ่งที่จำเป็นที่จะขาดไม่ได้ในชีวิตประจำวัน อาหารจะได้มาจากเนื้อสัตว์ ปลา รวมทั้งพืชพันธุ์ที่นำมาปรุงเป็นอาหาร
อาหารที่ได้มาจากเนื้อสัตว์อย่างหนึ่งที่นิยมรับประทานกันทั่วไปจะได้มาจากเนื้อหมู ซึ่งแต่ละที่มาจะแตกต่างกันซึ่งโดยส่วนมากต้นกำเนิดจะนำมาจากฟาร์มที่เลี้ยงไว้เพื่อการจำหน่าย การเลี้ยงหมูจะมีพันธุ์หมูบ้านที่ใช้เลี้ยงทั่วไปและพันธุ์หมูป่า
หมูป่า ลักษณะขนหยาบแข็งสีน้ำตาลเข้มหรือดำ มีรูปร่างผอมบางและสูง หัวยาว แหลม ขาเล็กและเรียวยาว กีบเท้าเล็กแต่แข็งแรง หูเล็ก ตาโตสีดำ คอยาวและสั้น ตาลีบบาง ท้ายหัก มีขนแปรงสีดำเข้มและสีดอกเลายาวประมาณ 6 นิ้ว ขึ้นตั้งชันแต่บริเวณท้ายทอยตลอดไปตามแนวสันหลังจนถึงตะโพกด้านหลัง หางไม่มีขน มีรูขุมขนที่หนังจะรวมกันเป็นกระจุก กระจุกละ 3 รู งอกออกมารวมกันแต่มีรูละ 1 เส้น หนังหมูป่าจะหนาโดยเฉพาะบริเวณไหล่ จมูกอ่อนแข็งแรงมาก มีเขี้ยวข้างบน 2 เขี้ยว ข้างล่าง 2 เขี้ยว ยาวและแหลม หมูป่าตัวเมียจะมีเต้านมสองแถวๆละ 5 เต้า
ลักษณะเนื้อหมูป่า
ลักษณะเนื้อและคุณภาพเนื้อแตกต่างกับหมูบ้าน เนื้อหมูป่าเป็นเนื้อที่ไม่มีไขมันคั่นกลางระหว่างเนื้อกับหนัง จึงทำให้เนื้อกับหนังอยู่ติดกันและเนื้อแดงจะเข้มกว่าเนื้อหมูบ้าน ส่วนเนื้อของหมูบ้านจะมีไขมันคั่นกลางระหว่างเนื้อกับหนังจึงเป็นเนื้อสามชั้น เนื้อนิ่มและแฉะกว่าหมูป่า
หลายคนได้ลิ้มลองรสชาติของเนื้อหมูป่าโดยที่ไม่ทราบว่าที่ได้มาเป็นหมูป่าที่เลี้ยงตามฟาร์มหรือหมูป่าที่ได้มาจากในป่าจริงๆ มีข่าวเกี่ยวกับคนที่ซื้อหมูป่าจากตลาดสดขนาดใหญ่ในกรุงเทพ ห้างดังในต่างจังหวัดและตลาดนัดริมถนนข้างทาง สิ่งที่ได้มาเหมือนกันเป็นเนื้อหมูป่าที่มีตะกั่วฝังอยู่ข้างในเนื้อหมูป่า สิ่งนี้คงเป็นไม่ได้ที่จะมีเนื้อหมูป่าที่ได้มาจากการล่าพร้อมกันทั้งหมดในเมื่อขณะนี้มีฟาร์มหมูป่าเลี้ยงกันทั่วไป
หมูป่า ในปัจจุบันก็มีการส่งเสริมให้เลี้ยงเชิงพานิชย์การหาเนื้อป่ามาทำอาหารจึงไม่ยากเหมือนสมัยก่อน บางครั้งเนื้อหมูป่าที่ซื้อมาเป็นหมูบ้านที่ใช้ไฟฟ้าช๊อตผิวหนังให้เหมือนหมูป่าซึ่งจะทำให้ผิวหนังหมูป่าเหนียว เมื่อนำมาผัดเผ็ดเคี้ยวยากขาดรสชาติซึ่งจะแตกต่างจากหมูป่าแท้ที่หนังหมูนุ่มนำมาปรุงได้รสชาติของอาหารที่อร่อยโดยไม่ต้องผ่านการนำมาต้ม
หมูป่าผัดเผ็ด หรือ ผัดเผ็ดหมูป่า ถ้าเป็นเนื้อหมูป่าจะเป็นเมนูที่นิยมทำรับประทานกันมาก ขั้นตอนการทำสะดวก สามารถทำรับประทานเป็นอาหารจานด่วนได้ทันที
วิธีการปรุง ผัดหมูป่า
1. เนื้อหมูป่า 500 กรัม
2. น้ำพริกแกงเผ็ด 100 กรัม หรือ ตำตามสูตรพริกแกงเผ็ด
3. ถั่วฝักยาวท่อน 4 ฝัก หั่นเป็นท่อนพอคำ
4. มะเขือเปราะผ่าเสี้ยว 3 ลูก ผ่าตามแนวยาวแบ่งแปดเสี้ยว
5. กระชายซอย 30 กรัม หั่นแนวเฉียง
6. พริกไทยอ่อน 6 ช่อ
7. ใบมะกรูดหั่นฝอย 3 ใบ
8.ใบโหระพา 3 ช่อ
9.น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
10.น้ำตาลทราย 1 ช้อนชา
วิธีทำ ผัดเผ็ด หมูป่า
ใส่น้ำมันสามช้อนโต๊ะ ใส่พริกแกงลงผัดจนหอม ใส่เนื้อหมูป่าลงผัด เติมเครื่องปรุงชิมรสตามชอบ ใส่ผักลงผัดต่อจนสุก ปิดเตาไฟใส่ใบโหระพาหลังสุด ใส่แล้วเขย่าเล็กน้อยพอเข้ากัน ตักขึ้นเสริฟพร้อมรับประทาน
เทคนิค เคล็ดลับ การทำ ผัดเผ็ด หมูป่า(เทียม)
เนื้อหมูป่า เมื่อนำมาผัดเผ็ดเนื้อหนังจะนุ่มแต่ในปัจจุบันมีทั้งหมูป่าแท้และหมูป่าเทียม ถ้าหมูป่าไม่ใช่หมูป่าแท้ เมื่อนำมาปรุงเป็นผัดเผ็ดหมูป่าโดยการนำไปผัดในกระทะโดยตรงจะทำให้เนื้อเหนียวเคี้ยวยากขาดรสชาติ
เคล็ดลับที่จะทำให้เนื้อหมูป่าไม่แท้เมื่อนำมาปรุงเป็นผัดเผ็ดหมูป่าอาหารได้เนื้อนุ่ม คือให้นำเนื้อหมูป่าไปต้มก่อนโดยต้มน้ำให้เดือดใส่ข่าและตะไคร้ลงไปด้วยเพื่อดับกลิ่น ใส่เนื้อหมูลงต้มจนเนื้อหมูสุกนิ่ม โดยสังเกตุจากใช้มือจับดูหนังหมูป่าหรือใช้ช้อนส้อมจิ้ม เมื่อต้มสุกแล้วนำไปหั่นแฉลบนำไปผัดในกระทะซึ่งจะทำให้เนื้อสุกง่ายสุกง่ายและกลิ่นสาบไม่มีติดค้างในเนื้อหมูป่า
การหาหาเนื้อหมูป่าแท้มาปรุงเป็นอาหารคงอยู่ที่การสังเกตุเปรียบเทียบระหว่างเนื้อหมูบ้านและหมูป่า การปรุงรับประทานจะทำให้รู้ว่าเนื้อหมูป่าที่ได้มาเป็นเนื้อหมูป่าแท้หรือไม่ ถ้าเนื้อหมูป่าแท้รับรองผัดเผ็ดหมูป่ารสชาติที่ได้มาจะทำให้ท่านติดใจไปอีกนาน
Food derived from one popular meat dishes are generally derived from pork . Each source is different, which mainly stem from the farm will be fed to the sale . The pig is a pig breeding and boar .
Boar, thick rough , hard , dark brown or black. Thin and high- pitched head long and slender legs . Hooves small but strong, small ears, big eyes , black long neck and short eye blighted the end of broken bristles black and dark gray long about 6 inches erect but the neck and along the spine to the hips , rear , on the tail no hair . hair follicle leather are combined into three clusters, each cluster room grew out well but knows the first line naked leather is thicker , especially around the shoulders . The nose is very strong. The top two canine teeth are long and sharp fangs below the female boar of a second breast rows , One row of the five breast. .
The boar meat .
Meat and meat quality characteristics vary with the poke. Boar meat is not fatty meat sandwiched between the flesh . To make the flesh adjacent pork and red meat is darker than the poke. The flesh of the domestic pig is fat sandwiched between three layers of the flesh. Soft and wet than boar.
Boar meat 100%. เนื้อหมูป่า(ป่า)แท้ 100%
Many people have a taste of boar meat that do not know how to be a farm or boar farm that was derived from the wild really. News about people buying large boar from markets in Bangkok ,Thailand. The department in the province , and Market Street side. The acquisition as well as meat , boar meat with lead embedded in boar, This is not to be acquired by hunting boar meat and all the boar farms is now feasting on topic.
Boar are currently in the promotion of commercial farming in the forest for cooking meat is not as difficult as before . Sometimes the meat is pork at farm using electric shock to the skin like a boar , which makes skin sticky . Chewing hard foods on the lack of flavor, which is different from that genuine boar leather is soft to the taste of the delicious food cooked without bringing to boil.
How to cook fried boar.
1. Boar meat, 500 grams .
2 . Chili curry paste 100g or low .
3 . Bean pod , cut into pieces 4 pieces enough .
4 . Eggplant 3, cut along the length into eight fractions .
5 . Correspondents 30 g sliced obliquely .
6 . Bouquet pepper 6 .
7 . Shredded 3 lime leaves.
8. 3 basil bouquet .
9. Fish sauce 1 tbsp .
10. Granulated sugar 1 tsp.
How to make spicy fried boar.
Put three tablespoons oil, fry the curry paste until fragrant . The boar meat fry . Dip seasonings to your taste . Add vegetables and fry until cooked. Close the fireplace behind the basil . Put a little bit , then shake well to combine. Serving scoop up and eat.
Tips to make spicy fried boar (artificial ) .
Wild boar meat sauce on the flesh is soft, but in both authentic and wild boar artificial If not genuine boar taken by the fry cook it in a pan . Difficult to chew tough meat lacked flavor .
Tips to make a genuine wild boar meat was cooked to a soft texture . Is the wild boar meat prior to cooking by boiling water, boil down with lemongrass , galangal and to deodorize . Put the pork into the pot until the pork is cooked soft. By observation of the handlebar or fork spearing boar skins . When boiled and then fried in a pan with the sliced meat is cooked to make it easy and no unpleasant smell in the meat stuck pigs .
Finding a boar meat is cooked is to empirically compare the pork , Boar meat eating will know who has boar meat is genuine or not. If genuine boar meat certification acquired taste will keep you hooked for a long time .
อาหารถือว่าเป็นปัจจัยสี่ของมนุษย์ที่จะใช้เป็นสิ่งดำรงชีพ ซึ่งถือว่าอาหารเป็นสิ่งที่จำเป็นที่จะขาดไม่ได้ในชีวิตประจำวัน อาหารจะได้มาจากเนื้อสัตว์ ปลา รวมทั้งพืชพันธุ์ที่นำมาปรุงเป็นอาหาร
อาหารที่ได้มาจากเนื้อสัตว์อย่างหนึ่งที่นิยมรับประทานกันทั่วไปจะได้มาจากเนื้อหมู ซึ่งแต่ละที่มาจะแตกต่างกันซึ่งโดยส่วนมากต้นกำเนิดจะนำมาจากฟาร์มที่เลี้ยงไว้เพื่อการจำหน่าย การเลี้ยงหมูจะมีพันธุ์หมูบ้านที่ใช้เลี้ยงทั่วไปและพันธุ์หมูป่า
หมูป่า ลักษณะขนหยาบแข็งสีน้ำตาลเข้มหรือดำ มีรูปร่างผอมบางและสูง หัวยาว แหลม ขาเล็กและเรียวยาว กีบเท้าเล็กแต่แข็งแรง หูเล็ก ตาโตสีดำ คอยาวและสั้น ตาลีบบาง ท้ายหัก มีขนแปรงสีดำเข้มและสีดอกเลายาวประมาณ 6 นิ้ว ขึ้นตั้งชันแต่บริเวณท้ายทอยตลอดไปตามแนวสันหลังจนถึงตะโพกด้านหลัง หางไม่มีขน มีรูขุมขนที่หนังจะรวมกันเป็นกระจุก กระจุกละ 3 รู งอกออกมารวมกันแต่มีรูละ 1 เส้น หนังหมูป่าจะหนาโดยเฉพาะบริเวณไหล่ จมูกอ่อนแข็งแรงมาก มีเขี้ยวข้างบน 2 เขี้ยว ข้างล่าง 2 เขี้ยว ยาวและแหลม หมูป่าตัวเมียจะมีเต้านมสองแถวๆละ 5 เต้า
ลักษณะเนื้อหมูป่า
ลักษณะเนื้อและคุณภาพเนื้อแตกต่างกับหมูบ้าน เนื้อหมูป่าเป็นเนื้อที่ไม่มีไขมันคั่นกลางระหว่างเนื้อกับหนัง จึงทำให้เนื้อกับหนังอยู่ติดกันและเนื้อแดงจะเข้มกว่าเนื้อหมูบ้าน ส่วนเนื้อของหมูบ้านจะมีไขมันคั่นกลางระหว่างเนื้อกับหนังจึงเป็นเนื้อสามชั้น เนื้อนิ่มและแฉะกว่าหมูป่า
หลายคนได้ลิ้มลองรสชาติของเนื้อหมูป่าโดยที่ไม่ทราบว่าที่ได้มาเป็นหมูป่าที่เลี้ยงตามฟาร์มหรือหมูป่าที่ได้มาจากในป่าจริงๆ มีข่าวเกี่ยวกับคนที่ซื้อหมูป่าจากตลาดสดขนาดใหญ่ในกรุงเทพ ห้างดังในต่างจังหวัดและตลาดนัดริมถนนข้างทาง สิ่งที่ได้มาเหมือนกันเป็นเนื้อหมูป่าที่มีตะกั่วฝังอยู่ข้างในเนื้อหมูป่า สิ่งนี้คงเป็นไม่ได้ที่จะมีเนื้อหมูป่าที่ได้มาจากการล่าพร้อมกันทั้งหมดในเมื่อขณะนี้มีฟาร์มหมูป่าเลี้ยงกันทั่วไป
หมูป่า ในปัจจุบันก็มีการส่งเสริมให้เลี้ยงเชิงพานิชย์การหาเนื้อป่ามาทำอาหารจึงไม่ยากเหมือนสมัยก่อน บางครั้งเนื้อหมูป่าที่ซื้อมาเป็นหมูบ้านที่ใช้ไฟฟ้าช๊อตผิวหนังให้เหมือนหมูป่าซึ่งจะทำให้ผิวหนังหมูป่าเหนียว เมื่อนำมาผัดเผ็ดเคี้ยวยากขาดรสชาติซึ่งจะแตกต่างจากหมูป่าแท้ที่หนังหมูนุ่มนำมาปรุงได้รสชาติของอาหารที่อร่อยโดยไม่ต้องผ่านการนำมาต้ม
หมูป่าผัดเผ็ด หรือ ผัดเผ็ดหมูป่า ถ้าเป็นเนื้อหมูป่าจะเป็นเมนูที่นิยมทำรับประทานกันมาก ขั้นตอนการทำสะดวก สามารถทำรับประทานเป็นอาหารจานด่วนได้ทันที
วิธีการปรุง ผัดหมูป่า
1. เนื้อหมูป่า 500 กรัม
2. น้ำพริกแกงเผ็ด 100 กรัม หรือ ตำตามสูตรพริกแกงเผ็ด
3. ถั่วฝักยาวท่อน 4 ฝัก หั่นเป็นท่อนพอคำ
4. มะเขือเปราะผ่าเสี้ยว 3 ลูก ผ่าตามแนวยาวแบ่งแปดเสี้ยว
5. กระชายซอย 30 กรัม หั่นแนวเฉียง
6. พริกไทยอ่อน 6 ช่อ
7. ใบมะกรูดหั่นฝอย 3 ใบ
8.ใบโหระพา 3 ช่อ
9.น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
10.น้ำตาลทราย 1 ช้อนชา
วิธีทำ ผัดเผ็ด หมูป่า
ใส่น้ำมันสามช้อนโต๊ะ ใส่พริกแกงลงผัดจนหอม ใส่เนื้อหมูป่าลงผัด เติมเครื่องปรุงชิมรสตามชอบ ใส่ผักลงผัดต่อจนสุก ปิดเตาไฟใส่ใบโหระพาหลังสุด ใส่แล้วเขย่าเล็กน้อยพอเข้ากัน ตักขึ้นเสริฟพร้อมรับประทาน
เทคนิค เคล็ดลับ การทำ ผัดเผ็ด หมูป่า(เทียม)
เนื้อหมูป่า เมื่อนำมาผัดเผ็ดเนื้อหนังจะนุ่มแต่ในปัจจุบันมีทั้งหมูป่าแท้และหมูป่าเทียม ถ้าหมูป่าไม่ใช่หมูป่าแท้ เมื่อนำมาปรุงเป็นผัดเผ็ดหมูป่าโดยการนำไปผัดในกระทะโดยตรงจะทำให้เนื้อเหนียวเคี้ยวยากขาดรสชาติ
เคล็ดลับที่จะทำให้เนื้อหมูป่าไม่แท้เมื่อนำมาปรุงเป็นผัดเผ็ดหมูป่าอาหารได้เนื้อนุ่ม คือให้นำเนื้อหมูป่าไปต้มก่อนโดยต้มน้ำให้เดือดใส่ข่าและตะไคร้ลงไปด้วยเพื่อดับกลิ่น ใส่เนื้อหมูลงต้มจนเนื้อหมูสุกนิ่ม โดยสังเกตุจากใช้มือจับดูหนังหมูป่าหรือใช้ช้อนส้อมจิ้ม เมื่อต้มสุกแล้วนำไปหั่นแฉลบนำไปผัดในกระทะซึ่งจะทำให้เนื้อสุกง่ายสุกง่ายและกลิ่นสาบไม่มีติดค้างในเนื้อหมูป่า
การหาหาเนื้อหมูป่าแท้มาปรุงเป็นอาหารคงอยู่ที่การสังเกตุเปรียบเทียบระหว่างเนื้อหมูบ้านและหมูป่า การปรุงรับประทานจะทำให้รู้ว่าเนื้อหมูป่าที่ได้มาเป็นเนื้อหมูป่าแท้หรือไม่ ถ้าเนื้อหมูป่าแท้รับรองผัดเผ็ดหมูป่ารสชาติที่ได้มาจะทำให้ท่านติดใจไปอีกนาน
No comments:
Post a Comment