Sunday, January 19, 2014

ต้มยำ ไก่บ้าน Chicken soup spicy

       Spicy food Thailand is famous in the world. Concentration delicious taste of food cooked with spices make Thailand who eats engaging . Foods to cook soup(Tom yum) from many kinds of Thailand to fame to the country is enormous. Otherwise be recruited and prepared a delicious soup equally popular as a soup from the chicken.

       
Today, We came home from an evening while traveling back and had a chance encounter with an uncle who had known the uncle(Hunter) , which are adjacent to areas that are working on the site near the house of his uncle . Has the opportunity to greet friends after being asked, before departing and returning . 
We find the chicken to a large cock, one attached to the residence.

       
Chickens have come home to a good meal for this evening agreed to do so. Chicken soup,The chicken plucking out and flustered little light to burn the hair and the yellow color of the chicken, making sure to eat a little more. Separate out wash the chicken and in thoroughly.


  
Chicken soup recipe

 Garnish 

1 . Poultry house 1 a ( big ) chopped into pieces. 
2 . 4 cup water 
3 . Fish sauce 1 tbsp 
4. Soy sauce 2 table. 
5. tamarind juice or lemon juice 3 tablespoons tamarind leaves exocrine one bundle. 
6. 1 teaspoon salt 
7. Tomatoes 3 children through four quarters . 
8. Paprika 5 seed bash cleavage. 
9. 1 piece turning of galangal rhizome , choose a thin sheet. 
10. Lemongrass 3 early break to . 
11. Leaves 6 kaffir lime leaves, torn apart. 
12. Shallots 4 break to head . 
13. Parsley , coarsely chopped 3 above . 
14. Leaves 3 sprigs basil leaves bridget .


   How to make and cook the chicken soup 

1 . Put water in a pot and heat over medium heat to boil water approximately . 
2 . Put the shallots , lemongrass , galangal and kaffir lime salt into the pot. 
3 . Enough boiling water for a moment, smell the spices. Put the chopped chicken into the boiling cooked.      During the boiling pot prohibition 
4 . Put tomato, chilli 
5 . Season with fish sauce, soy sauce , lime juice or tamarind juice taste like the flavors of the ingredients , seasoning to add a little more spice behind. 
6. Off the stove , put the parsley and basil into the soup pot, cover and cook for another few minutes . 
7 .Put in the bowl and serve. 

Tips for cooking chicken soup 

1. Washed thoroughly flustered chicken little chicken to make chicken skin crispy. 
2 . Prepared ingredients available Mechanically cleaned and placed them (do not soak it) . 
3. Set fire to some extent, and banned the chicken until the add.

     The chicken soup with spices can be prepared to complete a certification in Thailand, this soup recipe taste does not disappoint in Thailand slipcase . Recipe for chicken soup of Thailand today that a foreign flavor has not lost chicken soup recipe is a condiment made ​​in Thailand.

      
Even today it is a condiment of dried spices packaged applications to the ingredients of this male. Recipe chicken soup from Thailand , cooked food eaten in oversea real spicy chicken soup recipe is the home town of Thailand .


  


        ต้มยำของอาหารไทยถือได้ว่าเป็นอาหารยอดฮิตติดอันดับโลก รสชาติอันอร่อยเข้มข้นของอาหารไทยนำมาปรุงเข้ากับเครื่องเทศทำให้ผู้ที่รับประทานติดอกติดใจ อาหารที่นำมาปรุงเป็นต้มยำมาจากหลายชนิดอย่างต้มยำกุ้งของไทยสร้างชื่อเสียงสู่ประเทศเป็นอย่างมาก อาหารอย่างอื่นที่นำมาคัดเลือกปรุงเป็นต้มยำที่อร่อยไม่แพ้กันที่นิยมกันเป็นต้มยำที่ได้จากมาจากการต้มยำไก่บ้าน

       ที่พักวันนี้ได้มีการทำต้มยำไก่บ้านที่ได้มาจากช่วงเย็นขณะเดินทางกลับที่พักได้มีโอกาสพบกับลุงที่เคยรู้จักกันช่วงที่ลุงเข้าป่าล่าสัตว์ซึ่งอยู่ติดกันกับพื้นที่ที่กำลังทำงานในพื้นใกล้เคียงกับบ้านของลุง จึงมีโอกาสได้รู้จักกันหลังทักทายถามข่าวคราวความเป็นอยู่และก่อนแยกย้ายเดินทางกลับ ลุงหาไก่บ้านตัวผู้ขนาดใหญ่มาให้ตัวหนึ่งติดกลับมาที่พัก

       ไก่บ้านต้มยำที่ได้มารายการอาหารอย่างดีสำหรับเย็นวันนี้ตกลงกันว่าทำ ต้มยำไก่บ้านน้ำใส จัดการนำไก่มาถอนขนออกให้หมดและลนไฟเล็กน้อยเพื่อให้ไหม้เส้นขนเล็กและให้สีของหนังไก่บ้านออกเหลืองเล็กน้อยทำไห้น่ารับประทานมากขึ้น แยกเครื่องในออก ล้างตัวไก่และเครื่องในให้สะอาด
      

  
สูตรต้มยำไก่บ้าน

เครื่องปรุง

1.ไก่บ้าน 1 ตัว(ตัวโต) สับเป็นชิ้นพอคำ
2. น้ำเปล่า 4  ถ้วยตวง
3. น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
4. ซีอิ้วขาว 2 โต๊ะ
5. น้ำมะขามเปียก หรือ น้ำมะนาว 3 ช้อนโต๊ะ หรือ ใบมะขามออ่น 1 กำ
6. เกลือแกง 1 ช้อนชา
7. มะเขือเทศ 3 ลูก ผ่าสี่เสี้ยว
8. พริกขี้หนู 5 เม็ด ทุบพอแตกแยก
9. ข่า 1 แง่ง เลือกหัวข่าอ่อนหันเฉียงเป็นแผ่นบาง
10. ตะไคร้ 3 ต้น ทุบให้แตก
11. ใบมะกรูด 6 ใบ ฉีกออกจากกัน
12. หอมแดง 4 หัว ทุบให้แตก
13. ผักชีฝรั่ง  3 ต้น หั่นหยาบ
14. ใบกระเพรา 3 ก้าน ริดเอาใบ

วิธีการทำและปรุง ต้มยำไก่บ้าน

1. ใส่น้ำในหม้อแล้วตั้งไฟปานกลางให้น้ำร้อนเดือดโดยประมาณ
2. ใส่ตะไคร้ ข่า รวมทั้งใบมะกรูด เกลือแกง หอมแดง ลงในหม้อ
3. พอน้ำเดือดสักครู่มีกลิ่นหอมดีเครื่องเทศ ใส่ไก่บ้านที่สับไว้ลงไปต้มต่อพอสุก ระหว่างต้มห้ามคนหม้อ
4. ใส่พริกขี้หนู มะเขือเทศ
5. ปรุงรสด้วยน้ำปลา ซีอิ้วขาว น้ำมะนาวหรือน้ำมะขามเปียก ชิมปรุงรส ชอบความเข้มข้นของรสชาติเพิ่มเครื่องปรุงอีกเล็กนอ้ย
6.ปิดไฟเตา ใส่ผักชีฝรั่งและใบกระเพราลงในต้มหม้อต้มยำปิดฝาสักครู่ยกลง
7. ตักใส่ถ้วยพร้อมรับประทาน
  

เคล็ดลับการปรุง ต้มยำไก่ ต้มยำไก่บ้าน

1.ล้างไก่ให้สะอาดลนไก่เล็กน้อยเพื่อให้หนังไก่ตึงกรอบ
2.เตรียมเครื่องปรุงให้พร้อม เครื่องเทศล้างให้สะอาดวางไว้ให้พร้อม(ห้ามแช่น้ำทิ้งไว้)
3.ตั้งไฟพอเหมาะและห้ามคนระหว่างต้มไก่จนกว่าจะใส่เครื่องปรุง
        
    การต้มยำไก่บ้านมีเครื่องปรุง เครื่องเทศ หาได้เตรียมไว้ให้ครบอย่างในเมืองไทยนี้รับรองรสชาติไม่ผิดหวังในสูตรต้มยำชองไทย สำหรับสูตรต้มยำไก่บ้านของคนไทยในวันนี้ที่ทำรับประทานในต่างประเทศรสชาติที่ได้ไม่แพ้สูตรต้มยำไก่บ้านที่ได้เครื่องปรุงรสครบอย่างในเมืองไทย

    แม้ว่าในวันนี้จะได้เครื่องปรุงรสจากเครื่องเทศตากแห้งบรรจุถุงประยุกค์เข้ากับเครื่องปรุงจากพื้นเมือง สูตรต้มยำไก่บ้านจากเมืองไทยมาปรุงรับประทานกันในต่างประเทศรสชาติจัดจ้านจริงสมดังสูตรต้มยำไก่บ้านของเมืองไทย
       


  
                     

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner