Thai's people who worked or live abroad, most foods that are sold to a native of that country. If they want to eat Thai’s food but they don’t have Thai’s kitchen,The food food for eat it’s local food. To dine Thai’s food must prepare cannibalism in groups of friends together.
Thai’s food is the one diet like eating roasted foods with delicious sauce. Thai’s people residents in the Middle East. Here are some of the food from the seasoning of meat goats. Thai’s people are the other recipes they cook together and then try . Today the market is selling the offal goat. So they buy to roasted.
Goat shop
Recipes 1 Offal’s Goat Roasted
1 . Offal’s goat
2 . Soy sauce 3 tbsp.
3 . Sauce 2 tablespoons oyster sauce .
4. Tablespoons sugar 1 .
5 . Pepper 2 tsp
6. Salt 1 tsp.
7. Evaporated milk or milk 3 tbsp.
Recipes 2 Offal’s Goat Roasted
1. Offal’s Goat .
2 . Powder soup
3 . Soy sauce or oyster sauce 2 tbsp .
4. Sauce 2 tablespoons tomato .
5. tablespoons sugar 1tbsp .
6. Pepper 2 tsp
7. Garlic 5 cloves
8. Salt 1 tsp.
9. Evaporated milk or milk 3 tbsp.
10. Honey (optional ) 2 tbsp .
How to cook
1. Bring in all offal goats were rinsed thoroughly.The offal goat trim by knife stretched into a line. lead the tendons, joints helix washed out thoroughly.
2. Bring in offal goats to the ingredients put into a container and stir to combine.
3. Closed container or freezer bag and marinate for 5 hours.
4. Bring in goats out of the fridge and leave it for 30 minutes, then roasted over charcoal to heat or bake in the oven microwave.
5. Offal roasted in the array during a yellow or charcoal grill fork watch. When cooked, cut into pieces, serve with sauce . Follow your favorite recipes.
Offal’s goat in oven
There are many recipes for sauce Air in the goat sauce recipe used today , Spicy sauce mixed .
Spicy sauce mixed
In the pot put water and tamarind, put a modest shift to thicken. Bring to a boil over low heat the tamarind or tamarind paste the grain is soaked in warm water to soften the tamarind is pitted before. Then the pot tamarind is soft enough boiling water tamarind concentrate on lifting it. Also led to modest heat to boiling . Add sugar, stir well to combine. Add soy sauce or seasoning sauce . By seasoning the introduced, followed by sweet, sour put a little salt, chili powder , lemon grass alley off stir well . Tasting to taste like, then lift off and let it cool down, add the celery and onion into little more.Filled with roasted grain, stir well served with grilled goats .
This recipe can be made spicy sauce filled the refrigerator for as long as a week. Tips, delicious recipes, sauce , if not just to keep the celery , onion ,roasted grain filling , which will absorb the aroma and flavor of the sauce .
Recipe offal’s goat roasted eating that this is not difficult to find the ingredients on the fermentation of simple. Tasting the food, the taste is not lost recipe. Sauce made simple and convenient to receive you, tasted offal’s goat roasted are attracted to in a long time.
Offal’s Goat Roasted
คนไทย ที่อาศัยทำงานหรืออยู่ต่างประเทศอาหารที่รับประทานส่วนมากที่มีจำหน่ายจะเป็นอาหารพื้นเมืองของประเทศนั้นๆ ซึ่งถ้าต้องการกินอาหารไทยถ้าไม่มีครัวไทยอยู่ด้วยก็คงต้องรับประทานอาหารของท้องถิ่น เมือต้องการรับประทานอาหารไทยก็ต้องจัดเตรียมทำกินกันเองในกลุ่มเพื่อนที่อยู่ด้วยกัน
อาหารอย่างหนึ่งที่คนไทยชอบคือจำพวกปิ้งย่างกินกับน้ำจิ้มรสเด็ด อย่างผู้อยู่อาศัยที่ทำงานในประเทศย่านตะวันออกกลาง อาหารบางส่วนของที่นี่จะได้จากกการปรุงรสที่มาจาก เนื้อแพะ อย่างคนไทยเราทำอาหารสูตรอื่นลองชิมกันมาแล้ว ในวันนี้จึงหาซื้อเครื่องในแพะมาทำกินกันแบบปิ้งย่าง ตามสูตร แพะย่าง
แพะย่าง หรือ แกะย่าง ที่เลือกมาทำอาหารวันนี้คัดเอาเครื่องในแพะ มาทำปิ้งย่าง ทำกันตามสูตรง่ายเลือกสูตรที่สะดวกมาทำรับประทานร่วมกัน
การทำ เครื่องใน แพะย่าง
สูตร 1 เครื่องใน แพะย่าง
1. เครื่องในแพะ 1 ตัว (ประมาณ 7 ขีด)
2. ซีอิ๊วขาว 3 ช้อนโต๊ะ
3. ซอสน้ำมันหอย 2 ช้อนโต๊ะ
4. น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ
5. พริกไทย 2 ช้อนชา
6. เกลือป่น 1 ช้อนชา
7. นมข้นจืด หรือ นมสด 3 ช้อนโต๊ะ
สูตร 2 เครื่องใน แพะย่าง
1. เครื่องในแพะ 1 ตัว
2. ผงพะโล้
3. ซีอิ้วขาวหรือซอสน้ำมันหอย 2 ช้อนโต๊ะ
4.ซอสมะเขือเทศ 2 ช้อนโต๊ะ
5. น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ
6. พริกไทย 2 ช้อนชา
7. กระเทียม 5 กลีบ
8. เกลือป่น 1 ช้อนชา
9. นมข้นจืดหรือนมสด 3 ช้อนโต๊ะ
10.น้ำผึ้ง(ถ้ามี) 2 ช้อนโต๊ะ
การย่าง เตาถ่าน
วิธีการทำ แพะ ย่างเครื่องใน
1.นำเครื่องในแพะทั้งหมดมาล้างน้ำให้สะอาด ส่วนของใส้แพะใช้มีดเลาะดึงยืดออกเป็นเส้น นำส่วนเส้นเอ็นรอยต่อที่เป็นขดออกให้หมดล้างน้ำให้สะอาด ใส่ตะกร้าเล็กให้สะเด็ดน้ำ
2.นำเครื่องในแพะใส่ภาชนะนำเครื่องปรุงใส่ลงไปแล้วคนให้เข้ากัน
3.ปิดฝาภาชนะหรือใส่ถุงหมักแช่ตู้เย็นไว้ 5 ชั่วโมง
4.นำเครื่องในแพะออกจากตู้เย็นทิ้งไว้ 30 นาที แล้วมาย่างบนเตาถ่านใช้ไฟอ่อนหรือนำไปอบในเตาไมโครเวบ
5.เครื่องในสุุกเหลืองหรือระหว่างย่างในเตาถ่านใช้ส้อมจิ้มดู เมื่อแพะย่างเครื่องในสุกแล้วนำมาหั่นเป็นชิ้นพอคำรับประทานกับน้ำจิ้ม ตามสูตรที่ท่านชื่นชอบ
การย่างเตาถ่าน ไฟติดระหว่างใส่เพิ่ม
สำหรับน้ำจิ้มมีหลายสูตร เครื่องในแพะย่างวันนี้ใช้สูตร น้ำจิ้มแจ่ว
ส่วนผสม น้ำจิ้มแจ่ว
1.น้ำเปล่า
2.พริกป่น
3.มะขามเปียก
4.น้ำตาลปี๊บ
5.ซีอิ๊วขาวหรือซอสปรุงรส
6.เกลือป่น
7.ตะไคร้ซอย
8.ข้าวคั่ว
9.ต้นหอม
10.ผักชีฝรั่ง
วิธีทำ น้ำจิ้มแจ่ว
ใส่น้ำเปล่าพอประมาณกะให้ใส่มะขามเปียกแล้วน้ำข้น นำขึ้นตั้งไฟให้เดือด นำมะขามที่แกะเม็ดออกหรือจะนำมะขามเปียกแช่น้ำอุ่นให้นุ่มกดเอาเม็ดมะขามออกก่อน แล้วนำใส่หม้อ พอเดือดมะขามเปียกจะยุ่ยยกลงเมื่อได้น้ำมะขามเข้มข้นแล้ว ก็นำไปตั้งไฟอ่อนให้เดือดพอประมาณ เติมน้ำตาลปิ๊บคนให้ละลายเข้ากัน ใส่ซีอิ๊วขาวหรือซอสปรุงรส โดยปรุงรสให้ได้ ออกรสเปรี้ยวนำตามด้วยหวาน เติมเกลือเล็กน้อย ใส่พริกป่น ใส่ตะไคร้ซอย ปิดไฟคนให้เข้ากัน ชิมให้ได้รสที่ชอบแล้วปิดไฟยกลงพักให้เย็นเติมผักชีฝรั่งกับต้นหอมซอยลงไปอีกนิดพร้อมข้าวคั่วเติมลงไปคนให้เข้ากันเสิร์ฟพร้อมกับแพะย่าง
น้ำจิ้มแจ่ว สูตรนี้สามารถทำเก็บใส่ตู้เย็นไว้ได้นานเป็นอาทิตย์ เคล็ดลับความอร่อยของน้ำจิ้มสุตรนี้ถ้าเก็บไว้อย่าพึ่งใส่ ผักชีฝรั่ง ต้นหอมซอย ข้าวคั่วเติมลงไปซึ่งข้าวคั่วจะหมดความหอมและดูดซึมรสชาติของน้ำจิ้ม
สูตรแพะ แพะย่างเครื่องในมที่รับประทานนี้ทำได้ไม่ยากเน้นหาเครื่องปรุงที่มีหมักกันอย่างง่าย รสชาติชิมรับประทานแล้วรสชาติไม่แพ้สูตรเด็ด รวมทั้งน้ำจิ้มทำกันอย่างง่ายหาได้สะดวกทำรับประทานชิมดูรับรองท่านจะติดใจแพะย่างเครื่องในไปอีกนาน
Thai’s food is the one diet like eating roasted foods with delicious sauce. Thai’s people residents in the Middle East. Here are some of the food from the seasoning of meat goats. Thai’s people are the other recipes they cook together and then try . Today the market is selling the offal goat. So they buy to roasted.
Goat shop
Recipes 1 Offal’s Goat Roasted
1 . Offal’s goat
2 . Soy sauce 3 tbsp.
3 . Sauce 2 tablespoons oyster sauce .
4. Tablespoons sugar 1 .
5 . Pepper 2 tsp
6. Salt 1 tsp.
7. Evaporated milk or milk 3 tbsp.
Recipes 2 Offal’s Goat Roasted
1. Offal’s Goat .
2 . Powder soup
3 . Soy sauce or oyster sauce 2 tbsp .
4. Sauce 2 tablespoons tomato .
5. tablespoons sugar 1tbsp .
6. Pepper 2 tsp
7. Garlic 5 cloves
8. Salt 1 tsp.
9. Evaporated milk or milk 3 tbsp.
10. Honey (optional ) 2 tbsp .
How to cook
1. Bring in all offal goats were rinsed thoroughly.The offal goat trim by knife stretched into a line. lead the tendons, joints helix washed out thoroughly.
2. Bring in offal goats to the ingredients put into a container and stir to combine.
3. Closed container or freezer bag and marinate for 5 hours.
4. Bring in goats out of the fridge and leave it for 30 minutes, then roasted over charcoal to heat or bake in the oven microwave.
5. Offal roasted in the array during a yellow or charcoal grill fork watch. When cooked, cut into pieces, serve with sauce . Follow your favorite recipes.
Offal’s goat in oven
There are many recipes for sauce Air in the goat sauce recipe used today , Spicy sauce mixed .
Spicy sauce mixed
In the pot put water and tamarind, put a modest shift to thicken. Bring to a boil over low heat the tamarind or tamarind paste the grain is soaked in warm water to soften the tamarind is pitted before. Then the pot tamarind is soft enough boiling water tamarind concentrate on lifting it. Also led to modest heat to boiling . Add sugar, stir well to combine. Add soy sauce or seasoning sauce . By seasoning the introduced, followed by sweet, sour put a little salt, chili powder , lemon grass alley off stir well . Tasting to taste like, then lift off and let it cool down, add the celery and onion into little more.Filled with roasted grain, stir well served with grilled goats .
This recipe can be made spicy sauce filled the refrigerator for as long as a week. Tips, delicious recipes, sauce , if not just to keep the celery , onion ,roasted grain filling , which will absorb the aroma and flavor of the sauce .
Recipe offal’s goat roasted eating that this is not difficult to find the ingredients on the fermentation of simple. Tasting the food, the taste is not lost recipe. Sauce made simple and convenient to receive you, tasted offal’s goat roasted are attracted to in a long time.
Offal’s Goat Roasted
คนไทย ที่อาศัยทำงานหรืออยู่ต่างประเทศอาหารที่รับประทานส่วนมากที่มีจำหน่ายจะเป็นอาหารพื้นเมืองของประเทศนั้นๆ ซึ่งถ้าต้องการกินอาหารไทยถ้าไม่มีครัวไทยอยู่ด้วยก็คงต้องรับประทานอาหารของท้องถิ่น เมือต้องการรับประทานอาหารไทยก็ต้องจัดเตรียมทำกินกันเองในกลุ่มเพื่อนที่อยู่ด้วยกัน
อาหารอย่างหนึ่งที่คนไทยชอบคือจำพวกปิ้งย่างกินกับน้ำจิ้มรสเด็ด อย่างผู้อยู่อาศัยที่ทำงานในประเทศย่านตะวันออกกลาง อาหารบางส่วนของที่นี่จะได้จากกการปรุงรสที่มาจาก เนื้อแพะ อย่างคนไทยเราทำอาหารสูตรอื่นลองชิมกันมาแล้ว ในวันนี้จึงหาซื้อเครื่องในแพะมาทำกินกันแบบปิ้งย่าง ตามสูตร แพะย่าง
แพะย่าง หรือ แกะย่าง ที่เลือกมาทำอาหารวันนี้คัดเอาเครื่องในแพะ มาทำปิ้งย่าง ทำกันตามสูตรง่ายเลือกสูตรที่สะดวกมาทำรับประทานร่วมกัน
การทำ เครื่องใน แพะย่าง
สูตร 1 เครื่องใน แพะย่าง
1. เครื่องในแพะ 1 ตัว (ประมาณ 7 ขีด)
2. ซีอิ๊วขาว 3 ช้อนโต๊ะ
3. ซอสน้ำมันหอย 2 ช้อนโต๊ะ
4. น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ
5. พริกไทย 2 ช้อนชา
6. เกลือป่น 1 ช้อนชา
7. นมข้นจืด หรือ นมสด 3 ช้อนโต๊ะ
สูตร 2 เครื่องใน แพะย่าง
1. เครื่องในแพะ 1 ตัว
2. ผงพะโล้
3. ซีอิ้วขาวหรือซอสน้ำมันหอย 2 ช้อนโต๊ะ
4.ซอสมะเขือเทศ 2 ช้อนโต๊ะ
5. น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ
6. พริกไทย 2 ช้อนชา
7. กระเทียม 5 กลีบ
8. เกลือป่น 1 ช้อนชา
9. นมข้นจืดหรือนมสด 3 ช้อนโต๊ะ
10.น้ำผึ้ง(ถ้ามี) 2 ช้อนโต๊ะ
การย่าง เตาถ่าน
วิธีการทำ แพะ ย่างเครื่องใน
1.นำเครื่องในแพะทั้งหมดมาล้างน้ำให้สะอาด ส่วนของใส้แพะใช้มีดเลาะดึงยืดออกเป็นเส้น นำส่วนเส้นเอ็นรอยต่อที่เป็นขดออกให้หมดล้างน้ำให้สะอาด ใส่ตะกร้าเล็กให้สะเด็ดน้ำ
2.นำเครื่องในแพะใส่ภาชนะนำเครื่องปรุงใส่ลงไปแล้วคนให้เข้ากัน
3.ปิดฝาภาชนะหรือใส่ถุงหมักแช่ตู้เย็นไว้ 5 ชั่วโมง
4.นำเครื่องในแพะออกจากตู้เย็นทิ้งไว้ 30 นาที แล้วมาย่างบนเตาถ่านใช้ไฟอ่อนหรือนำไปอบในเตาไมโครเวบ
5.เครื่องในสุุกเหลืองหรือระหว่างย่างในเตาถ่านใช้ส้อมจิ้มดู เมื่อแพะย่างเครื่องในสุกแล้วนำมาหั่นเป็นชิ้นพอคำรับประทานกับน้ำจิ้ม ตามสูตรที่ท่านชื่นชอบ
การย่างเตาถ่าน ไฟติดระหว่างใส่เพิ่ม
สำหรับน้ำจิ้มมีหลายสูตร เครื่องในแพะย่างวันนี้ใช้สูตร น้ำจิ้มแจ่ว
ส่วนผสม น้ำจิ้มแจ่ว
1.น้ำเปล่า
2.พริกป่น
3.มะขามเปียก
4.น้ำตาลปี๊บ
5.ซีอิ๊วขาวหรือซอสปรุงรส
6.เกลือป่น
7.ตะไคร้ซอย
8.ข้าวคั่ว
9.ต้นหอม
10.ผักชีฝรั่ง
วิธีทำ น้ำจิ้มแจ่ว
ใส่น้ำเปล่าพอประมาณกะให้ใส่มะขามเปียกแล้วน้ำข้น นำขึ้นตั้งไฟให้เดือด นำมะขามที่แกะเม็ดออกหรือจะนำมะขามเปียกแช่น้ำอุ่นให้นุ่มกดเอาเม็ดมะขามออกก่อน แล้วนำใส่หม้อ พอเดือดมะขามเปียกจะยุ่ยยกลงเมื่อได้น้ำมะขามเข้มข้นแล้ว ก็นำไปตั้งไฟอ่อนให้เดือดพอประมาณ เติมน้ำตาลปิ๊บคนให้ละลายเข้ากัน ใส่ซีอิ๊วขาวหรือซอสปรุงรส โดยปรุงรสให้ได้ ออกรสเปรี้ยวนำตามด้วยหวาน เติมเกลือเล็กน้อย ใส่พริกป่น ใส่ตะไคร้ซอย ปิดไฟคนให้เข้ากัน ชิมให้ได้รสที่ชอบแล้วปิดไฟยกลงพักให้เย็นเติมผักชีฝรั่งกับต้นหอมซอยลงไปอีกนิดพร้อมข้าวคั่วเติมลงไปคนให้เข้ากันเสิร์ฟพร้อมกับแพะย่าง
น้ำจิ้มแจ่ว สูตรนี้สามารถทำเก็บใส่ตู้เย็นไว้ได้นานเป็นอาทิตย์ เคล็ดลับความอร่อยของน้ำจิ้มสุตรนี้ถ้าเก็บไว้อย่าพึ่งใส่ ผักชีฝรั่ง ต้นหอมซอย ข้าวคั่วเติมลงไปซึ่งข้าวคั่วจะหมดความหอมและดูดซึมรสชาติของน้ำจิ้ม
สูตรแพะ แพะย่างเครื่องในมที่รับประทานนี้ทำได้ไม่ยากเน้นหาเครื่องปรุงที่มีหมักกันอย่างง่าย รสชาติชิมรับประทานแล้วรสชาติไม่แพ้สูตรเด็ด รวมทั้งน้ำจิ้มทำกันอย่างง่ายหาได้สะดวกทำรับประทานชิมดูรับรองท่านจะติดใจแพะย่างเครื่องในไปอีกนาน
No comments:
Post a Comment