Monday, June 3, 2013

In The Soup เอ็นแก้ว

     
      อาหารการกินของคนไทยมีมากมายหลายอย่างแตกต่างกันไปในแต่ละภูมิภาค ซึ่งอาหารแต่ละชนิดจะมีรสชาติแต่ละอย่างมีความแตกต่างกันจากการปรุงอาหาร รวมทั้งชนิดของอาหารที่จะนำมาทำตามกรรมวิธีการปรุงรสของอาหารชนิดนั้น สำหรับคนแดนไกลคนไทยในต่างแดน ทวีปแอฟริกา มีอาหารการกินที่คล้ายคลึงกับของคนไทยที่ถูกใจหลายคนเป็นอะไรคงไม่ใด้นอกเสียจาก เอ็นแก้ว

     เอ็นแก้ว หรือ ข้อขาวัวต้ม เป็นอาหารที่เมืองจูบา ประเทศซูดานใต้ ที่มีลักษณะใกล้เคียงกับของไทยที่ปรุงรสไว้แล้วที่มีขายหาได้ทั่วไป โดยเฉพาะตอนเที่ยงหรือในตอนเย็นก็จะหาซื้อทานกันได้ง่าย การซื้อขายจะตักเป็นข้อที่ได้สับไว้เป็นชิ้นไว้ก่อนการต้มโดยผู้ซื้อจะเลือกได้ว่าจะเลือกเอาส่วนไหนของข้อขาวัว ราคาของ อาหารชาวอาหรับ ชนิดนี้ไม่แพงอย่างที่คิดถ้าเทียบกับเมืองไทยอาหารชนิดนี้จะถูกกว่าเมืองไทยด้วยซ้ำไป ซึ่งอาจจะเป็นที่เมืองไทยเป็นที่นิยมกันมากในหมู่ร้านก๋วยเตี๋ยวเนื้อหรือร้านที่เปิดขายซูปเอ็นแก้ว ร้านขายซุปเนื้อตุ๋นที่ขายกันกันตามท้องตลาดในเมืองไทย

    ซุปเอ็นแก้ว สำหรับผู้สนใจการปรุงหรือจัดหามาทำอาหารทานกันเองและแรงงานไทยในต่างแดน รวมทั้งคนไทยในต่างประเทศขั้นตอนวิธีการทำไม่ใด้ยุ่งยากจะทำทานกินกันระหว่างเพื่อนฝูงหรือกับครอบครัวส่วนย่อยก็ได้ ผู้สนใจลองจัดเตรียมทำซูปเอ็นแก้วตามขั้นตอนวิธีการ
                
 การทำซุปเอ็นแก้ว แรงงานไทยในต่างแดน แรงงานไทยในต่างประเทศ ทำอาหารซุปเอ็นแก้วสูตรของคนไทยทำงานในต่างประเทศ

 ซุปเอ็นแก้ว เริ่มด้วยการเตรียมอาหารและเครื่องปรุง  ดังนี้

1. กระดูกข้อวัว เผาไฟด้วยเตาถ่าน
2. หัวกระเทียมกลีบเล็ก 1 ถ้วย
3. พริกไทยเม็ด 1 ถ้วย
4. โป๊ยกั๊กซัก  5  ดอก 
5. อบเชย  สัก 3 ท่อน   
6. น้ำกระเทียมดอง 3  ถ้วย
7. ข่า (ทุบให้แตก) 5  ท่อน 
8. รากผักชี  1  กำมือ
9. รากคึ่นฉ่าย   1  กำมือ
10.ใบเตยหอม  5 ต้น
11.เกลือ  1  ถุง
12.ซอสปรุงรสฝาเขียว  1  ถ้วย
13.ซีอิ้วขาว   1  ถ้วย
14.ซีอิ้วดำครึ่งถ้วย
15.น้ำตาลปี๊ป  1/2  ถ้วย
16.มะเขือเทศ 1/2 กก.

     ต้มน้ำพร้อมใส่น้ำกระเทียมลงในหม้อต้มพร้อมกันพอน้ำเดือดใส่เครื่องปรุงสมุนไพร ใส่ขาข้อวัวลงไปต้มพอประมาณใส่เครื่องปรุง ต้มเอ็นแก้วต่อจนกระทั่งสุกเปลื่อยโดยใช้ส้อมจิ้มดู เมื่อเอ็นแก้วเปลื่อยดีแล้วพักลงมาหั่นเป็นชิ้นโตพอคำเสิร์ฟรับประทาน
              
      ซุปเอ็นแก้ว  รายการ อาหารชาวอาหรับ ชนิดนี้เป็นที่ถูกใจของคนไทยที่นิยมทางการสังสรรค์ทานกันในหมู่เพื่อนหรือสำหรับคนนิยมทานเนื้อรสชาติก็ไม่ด้อยไปเหมือนกัน แม้จะอยู่ไกลสักแค่ไหนอาหารการกินบางอย่างของไทยก็มีความใกล้เคียงกันกับที่นี ฉนั้นไม่ต้องกลัวว่าจะไม่มีอาหารที่ไม่ถูกใจ แรงงานไทยในต่างแดน



     Food of Thailand, there are many differences in each region. Which each type will have a different flavor for each of the cooking. Including the kind of food that will be made ​​by the process of cooking the food type. Thailand people working abroad for the African food. Similar to that of many pleasant people, Thailand people is still not functioning, unless  soup or boiled leg.

     
Soup or boiled leg of the city is Juba. Southern Sudan.
Which is similar to that of Thailand, the season is already sold readily. Especially at midday or in the evening, they will find it easy to eat well. Trading is the reshuffle will scoop them into pieces before boiling by the buyer will have the option to choose where in descending leg of the cow. The price of food is not expensive as you think when compared to Thailand food is better than even. Which may be a city of Thailand is very popular among beef noodle shop or store that sells the beef soup shop that sold well in the market in Thailand.

 Those interested in cooking or cook for themselves and Thai's worker or Thai's people in foreign countries , including the algorithms do not eat any difficulties between friends or with family.
 
 
Soup starts with food preparation and ingredients as follows.


1. Cows leg(Ankle) fire which charcoal . 
                                                                                
2.  Garlic cloves 1 cup .                                                                                                                        
3 . Pepper 1 cup grain
4. Anise washing five flowers.
5. Cinnamon to 3 parts
6. Ferment garlic(water) 3 cups  .
7. Galangal (broken apart ) 5 pieces.
8. 1 handful coriander
9. Roots Celery 1 handful .
10. Pandan fragrance around 5 above.
11 . Salt,
12 . Soy sauce 1 cup green cap .
13 . Soy sauce 1 cup .
14. ½ cup dark soy sauce .
15. Palm sugar 1/2 cup.
16. Tomatoes 1 /2 kg

      Boil water and add the ferment garlic to the pot and add enough boiling water and herbs. Put leg cows(ankle) boiled down to a modest ingredients into the pot until cooked, using fork to see. On the sinew an engine breaks down, then cut into serving pieces,
 
     For those interested in cooking or cooking supply themselves. Algorithms do not trouble to make sure, Cook eat with friends or family. 

     This type of menu is a pleasant place to eat in the Thailand popular among friends or for no less popular meat tastes the same. Despite how far a nutrition some of Thailand, it is similar to here. Therefore, do not be afraid to have that disagreeable people, Thailand people working abroad.

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner