Tuesday, October 15, 2013

Grilled fish, ปลาเผาเกลือ

     Fish is a food with high protein and low fat, so it's one thing to cook in a variety of formats . Food made ​​from fish flavors will come from bringing in different forms , one of which is a favorite of many inevitable grilled fish .

   
Many of you will have to choose fish , salt fish are sold in the market . The snakehead fish , tilapia, but for Thai's overseas grilled the Arowana fish .
Arowana  fish grilled is considered the most expensive .



     The salt fish grilled,how to make a hassle-free ingredients to prepare a menu that hardly anything. What is lacking is not the salt be prepared in case they need to do fish salt fields. If it makes a good bit of salt fish to eat at home


 How to make grilled fish recipes .
 
  1.
Clean the fish to make fish cleaned. By dissecting the fish. Perhaps put out a maw.
  2. Smashed lemongrass extract . Grated ginger , then wrapped with a fuzzy line between  pandan leaves . And stuffed into a belly full.
 3. Sprinkle the fish with salt and bring to a modest scale with a roll or corn flour mixed with salt is used first.
 4.
The fish is grilled on skewers with a steel grill , fish or take fish from the charcoal grill to low heat. If the oven is very hot and cover with ashes. Waiting until cooked to be eaten .


     The most expensive fish Thai's overseas. This recipe has a few people who had a chance to eat. If you want to eat fish, it's popular and the fish flakes easily. Burned out. If taken by Thailand's overseas grilled fish recipes would have to wait to long.

                                                            Arowana fish grilled
                                   
     ปลาเป็นอาหารที่มีปริมาณโปรตีนสูงมีไขมันน้อยจึงเป็นสิ่งหนึ่งที่นำมาปรุงรสเป็นอาหารในรูปแบบหลากหลาย อาหารที่ทำมาจากปลารสชาติที่ได้จะมาจากการนำมาปรุงรสในรูปแบบที่แตกต่างกันซึ่งหนึ่งในนั้นที่หลายท่านชื่นชอบคงหนีไม่พ้น ปลาเผาเกลือ

                                                           ตาข่ายจับปลา

        ปลาเผาเกลือ หลายท่านคงต้องเลือกปลาทั่วไปที่มีขายตามท้องตลาด ไม่ว่าจะเป็นปลาช่อน ปลาทับทิม ปลานิล แต่สำหรับแรงงานไทย คนไทยในต่างประเทศนำปลาอโรวานา(Arowana) ปลามาทำเป็นปลาเผาซึ่งถือว่าเป็นปลาเผาเกลือที่แพงที่สุด
       
        การทำปลาเผาเกลือ  วิธีการทำไม่ยุ่งยากเป็นเมนูที่แทบไม่ต้องเตรียมเครื่องปรุงอะไรมากมาย สิ่งที่ขาดไม่ได้เป็นเกลือที่ต้องเตรียมไว้ในกรณีที่ต้องทำปลาเผาเกลือตามท้องทุ่ง ถ้าจะทำให้ดีหน่อยปลาเผาเกลือกินกันที่บ้านมีขั้นตอนไม่ยุ่งยาก  

                                                       ย่างปลาภาคสนาม   
 วิธีทำสูตร ปลาเผาเกลือ   

ปลาที่นำมาทำปลาเผาเกลือจะเป็นปลาเกล็ด มีขั้นตอนดังนี้
  1. ทำความสะอาดปลาที่จะนำมาทำปลาเผาล้างน้ำให้สะอาด โดยผ่าท้องควักเครื่องใส้ออกไม่ต้องขอดเกล็ดออก
  2. ทุบตะไคร้ให้แตก ขูดขิงให้เป็นเส้นฝอยแล้วพันด้วยใบโหระและใบเตย และยัดเข้าไปในท้องปลาให้เต็ม
  3. นำเกลือโรยให้รอบตัวปลาพอประมาณโดยให้ย้อนเกล็ดปลาหรือจะใช้เกลือคลุกกับแป้งข้าวโพดก่อนก็ได้
  4. ให้นำปลาขึ้นย่างกับเหล็กปิ้งปลาหรือนำไม้เสียบกับตัวปลามาแล้วเอามาย่างด้วยเตาถ่านไฟอ่อนๆ ถ้าเตาร้อนมากให้กลบด้วยขี้เถ้าคอยดูจนสุกนำมารับประทาน  
      
                                              ปลาเผาเกลือ ย่างบนเตาแผ่น         
      ปลาเผาเกลือ รับประทานกับน้ำจิ้มปรุงรสที่ท่านชื่นขอบหรือจะเลือกทำน้ำจิ้มที่ทำง่ายสะดวกในการโดยทำมาจากพริกป่นที่เรียกันว่า สูตรน้ำจิ้มแจ่ว 

      ปลาเผาเกลือ สูตรแพงสุดของแรงงานไทย คนไทยในต่างประเทศ สูตรนี้คงมีไม่กี่คนที่ได้มีโอกาสรับประทาน ถ้าท่านอยากทานปลาเผาก็นำปลาเกล็ดที่นิยมและที่หาได้ง่ายมาทำปลาเผารับประทาน ถ้าเอาตามแรงงานไทยในต่างประเทศสูตรปลามังกรเผาคงต้องรอไปอีกนาน

        
                                                  ปลาเผาเกลือ อะโรวาน่า                             



     

No comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner